Suonare Stella
architecture ยท 2019

We are in an elegant late 19th century Milanese building - the apartment has a large size, a double living room and a bright bow window, a space dedicated to a container of experiences, with different atmospheres organized in a narrative continuum.

 

The project proceeds by subtraction, starting from a classical architecture, than translated into the contemporary.

"The cage represents the metaphorical place in which we take refuge, or in which we are forced,
until we have the courage to show ourselves for what we are "

At the entrance, a wall of mirrors doubles the space, creating the illusion, once you cross the threshold,
of finding yourself in a circular environment.

From here, the living area opens up: bright, spacious, deliberately essential in the furnishings. Two large curved suede sofas and a few coffee tables in the living room, the Up armchair by Gaetano Pesce in the bow window, and a marble table designed by Palomba Serafini in the dining area and the sleeping area, with two bedrooms and two bathrooms, which is accessed through a mirrored door and a corridor entirely painted the same dark blue as the floor.

From the entrance you can also reach the sleeping area, with two bedrooms and two bathrooms.

Enter through a mirrored door and a corridor entirely painted the same dark blue as the floor.

Many original elements - parquet, doors, the plaster casts that decorate the ceilings and the marble columns that frame the bow window - have been maintained and recovered, creating harmony between past and present.